فناوری تولید زرشک خشک

مهمترین مرحله فراوری زرشک، خشکانیدن آن یعنی جداسازی رطوبت اضافی از میوه تازه به منظور افزایش عمر نگهداری محصول می باشد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

بطور کلی خشک کردن زرشک به منظور جلوگیری از فساد، در حین نگهداری انجام میگیرد.هدف دیگر خشکانیدن، کاهش حجم و افزایش راندمان بسته بندی، حمل و نقل و نگهداری می باشدو شاید یکی از هدفهای فرعی تهیه زرشک خشک اینست که بتوان محصولی متناسب با مصرف آن تولید نمود.

میوه زرشک به دو روش سنتی که از گذشته مرسوم بوده و روش صنعتی که هم اکنون صورت می پذیرد.

روش سنتی

خشک کردن در آفتاب: پس از برداشت زرشک، به پشت بام خانه های روستاییان که بطور معمول از کاهگل و یا آسفالت است برده می شود؛ و با پهن کردن گونی، پلاستیک یا برزنت از آلوده شدن میوه در اثر تماس با با زمین جلوگیری می کند. زرشک در زیر آفتاب پاییزی ظرف مدت 15-10 روز به رطوبت مطلوب رسیده و خشک می گردد.خطر بارندگی موسمی، حمله پرندگان و حشرات از بزرگترین آسیب ها و ضایعات در این روش می باشد.زرشک خشک شده  جمع آوری می شود و با روش های دستی و نیمه دستی بوجاری تمیز شده و به صورت فله درون کارتن یا گونی بسته بندی شده و عرضه می گردد.

خشک کردن در سایه:در این روش پس از برداشت زرشک که بیشتر از طریق بریدن شاخه های حامل میوه به محل خشک کردن بردهه می شود.در این روش از انبارهای سرپوشیده که مجهز به داربست های چوبی یا فلز گالوانیزه استفاده می شود،محیط انبار عاری از هرگونه حشرات و جوندگان باشد و نفوذ مستقیم نور خورشید به داخل انبار نامناسب است.و در ظرف مدت 25-14 روز زرشک خشک میشود و با تکاندن شاخه ها جدا می شود.

روش صنعتی

میوه زرشک- نگهداری- شستشو و بوجاری اول- آنزیم بری- خشک کردن- دم گیری- بوجاری دوم- درجه بندی- بسته بندی- بازار هدف

برای خرید زرشک با ما تماس بگیرید.

روش صنعتی

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.