درختچۀ زرشک در ارديبهشت ماه گل های زرد رنگی می دهد که در تابستان به ميوه تبديل می شوند، در اواخر مهر و اوايل آبان زرشک رسيده و آمادۀ برداشت است.
درختچه های زرشک خار دار و ميوۀ آن به شکل خوشه است. که خوشه های زرشک را با روشهای مختلف از درخت می چينند.
عملیات کاشت
زرشک باید در آب و هوای ملایم و معتدل کاشت. درخت زرشک از سال پنجم میوه میدهد که سال به سال به مقدار محصول ان افزوده می شود. مزرعه زرک نیازی به دیوار ندارد چون هوای تمیز و هم چنین جریان هوا، کیفیت محصول را افزایش میدهد. بهترین زمان کاشت (پاجوش) اواخر آبان و اوایل آذرماه که موفقیت بیتری دارد.
انواع روشهای کاشت:
روش بذرکاری، روش قلمه زدن، روش پاجوش، روش خوابانیدن و روش پیوند می باشد.
عملیات داشت
درختچه زرشک هرسال بویژه در سال کم محصول ساقه های جوان بسیار زیادی تولید میکند. میوه زرشک از اواخر مرداد و اوایل شهریور ماه شروع به تغییر رنگ می کند و از رنگ سبز به رنگ زرد کرمی و بتدریج از نوک میوه صورتی رنگ می شود.زرشک در 4-3 سال ابتدای کاشت بسته به بافت خاک و شرایط آب و هوایی نیاز به مدار 7 تا8 روز دارد. یکی از اقدامات اصلی در مرحله داشت زیرو رو کردن خاک است. همچنین میتوان از مصرف کود و هرس آن غافل نشد.
عملیات برداشت
برداشت محصول زرشک در یک مرحله صورت میگیرد؛ به دلیل نازکی پوست میوه و همچنین وجود خارهای فراوان و تراکم شاخه ها در این درختچه یکی از مشکل ترین و پرهزینه ترین مراحل تولید این محصول است.
روش خوشه چینی: چیدن خوشه ها به وسیله دست می باشد.
روش ضربه ای: برداشت به وسیله ضربه زدن به شاخه ها می باشد.
روش شاخه بر: بریدن شاخه های حامل خوشه های میوه
روش تلفیقی: ابتدا شاخه های پرمیوه با قیچی بریده می شود و سپس باقیمانده محصول به روش ضربه ای برداشت میگردد.
جهت خرید زرشک با ما تماس بگیرید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.